Hakkımızda
Gülmek İyileştirir Derneği
Ciddi hastalıklar ve travmalar sebebi ile gülmeye ihtiyacı olan ama destek alamayan çocuklar ve ailelerine psikososyal destek sağlamayı amaçlar. Gülmenin iyileştirici gücüne inanır.
2014 yılında lösemi teşhisiyle tedavisine başlanan ve 2016’da sağlığına kavuşan Bahar’ın annesi Aslı Bastıyalı tarafından kendi tedavi süreçlerinde yaşadıkları psikososyal destek ihtiyaçlarından yola çıkılarak kurulmuştur. İstanbul Altunizade, Şişli, Pendik ve Samsun Atakum’da bulunan Hijyenik Oyun Merkezleri’nde, okul öncesi çağda olan ve kanser tedavisi sebebi ile bağışıklığı baskı altında olup okula gidemeyen, sosyal hayata karışamayan çocuklara özel, ücretsiz oyun ve sosyalleşme hizmeti vermektedir. Merkezlerde aynı zamanda ailelere de ücretsiz psikolog desteği sunulmaktadır.
Bağışçı haklarını tanıyan, şeffaf ve hesap verebilir dernekler platformu Açık Açık’a üyedir.
Misyonumuz
- Ciddi hastalıklar, travmalar sebebiyle psikososyal destek ihtiyacı olan bireyler ve ailelerine ücretsiz destek sağlamak.
- Kamu, özel sektör ve STÖ’leri ortak projelerde buluşturmak.
- Toplumsal bilinçlendirme projeleriyle travmaların toplum üzerindeki etkilerini azaltmak.
- Rehber Aile Programı ve Gülümseten Kurumlar Projesiyle tedavi sırasında işten ayrılmak zorunda kalan annelerin işine, sosyal hayatına rahat dönebilmesine yardımcı olmak.
- Gönüllü Eğitim Programıyla aktif gönüllü sayısını, toplumda gönüllülük bilincini artırmak, çocukların oyun hakları konusuna dikkat çekmek.
Vizyonumuz
Hayatın zorlu koşulları karşısında, gülmenin ve pozitif bakış açısının iyileştirici gücünden yararlanan, zorlu süreçlerden geçen ailelerde, annelerin babalarla eşit imkanlara sahip olduğu, aralarında eşit bir iş bölümü yapılan, daha mutlu bir yaşam için bireylerin yardım istemekten ve haklarını aramaktan çekinmediği, endüstri, devlet kurumları ve STÖ’lerin belirlenen alanlarda sinerjik bir şekilde çalışarak verimli sonuçlar ürettiği bir toplum yaratılmasına, Türkiye’deki STÖ’lerin diğer ülke STÖ’leri ile yakın ve sinerjik ilişkiler içerisinde çalıştığı, aktif gönüllüğün arttığı, daha mutlu ve "daha çok gülümseyerek yaşanabilen” bir ülke haline gelmesine katkı sağlamak.